Wie ben ik?

Hallo, leuk dat je meer over mij te weten wil komen, ik stel me graag even voor. Ik ben Emmie van den Broek en ik ben de eigenaar van Honddoenlijk. Mijn passie voor honden is ontstaan vanaf het eerste moment dat mijn hond Ollie (een Barbet) in mijn leven kwam. Eigenlijk begon die passie al toen ik wist dat Ollie zou komen. Ik probeerde me zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn komst. We gingen op puppycursus en toen wist ik meteen dat ik heel graag in de schoenen van de hondentrainer zou willen staan. Vanuit die wens startte ik mijn eerste opleiding. Dat was de opleiding tot Kynologisch Instructeur, daarna mochten er nog vele volgen.

Ik noem mijn passie voor honden soms wel eens een verslaving, dat is natuurlijk een beetje overdreven. Wat ik ermee bedoel, is dat ik graag alles over honden wil weten. Ik hou ervan om nieuwe dingen te leren, daarom heb ik al vele opleidingen gevolgd en allerlei boeken gelezen. Ik heb veel dingen geleerd die ik graag eerder had willen weten, dan had ik het met mijn eigen hond een stuk ‘makkelijker’ gehad.

Verdieping vanuit onzekerheid

De wil om het liefst alles over honden te leren, is niet alleen maar ontstaan uit het plezier dat ik daar uit haal. Ik ben zelf namelijk erg onzeker geweest over mijn eigen hond Ollie, die voor vele uitdagingen heeft gezorgd.
Vanaf pup af aan is zijn gezondheid niet goed geweest. We zijn super vaak naar de dierenarts geweest, maar zonder dat er duidelijke oorzaken gevonden werden voor al zijn klachten. Daarnaast is Ollie een paar keer aangevallen door andere honden. Daar heeft hij een trauma aan opgelopen, waardoor hij andere honden heel erg spannend is gaan vinden. Door het flinke uitvalgedrag wat ontstond, heb ik me erg onzeker en machteloos gevoeld. Dat gevoel gun ik niemand.
Inmiddels weet ik, hoe ik Ollie kan helpen en gaat het beter en vaak zelfs goed met andere honden in de buurt. Dat voelt super fijn. Precies dat gevoel is de reden waarom ik graag baasjes en honden (‘met lastig gedrag’) begeleid. Ik vind het zo mooi als ik baasjes kan leren hoe ze hun hond het beste kunnen helpen, zodat ze met meer vertrouwen en plezier met hun hond leren samenleven.

Toen het uitvalgedrag van Ollie een stuk minder was geworden, waren we nog steeds aan het rommelen met zijn gezondheid. Na vele specialisten en helaas ook een verkeerde diagnose, wisten we het niet meer. Toch bleef ik ervan overtuigd dat er iets niet goed zat. Ik was benieuwd of voeding nog een verschil kon maken voor Ollie en ben de opleiding tot Voedingsadviseur gaan volgen. Daar vielen de puzzelstukjes op zijn plek en konden we dan eindelijk een oorzaak achterhalen voor de jaren aan klachten die Ollie had. Hij heeft namelijk een voedselallergie. Door een passende voeding gaat het nu zo veel beter met de gezondheid van Ollie, daar ben ik zo dankbaar voor.
Deze oplossing voor allerlei vagen klachten, gun ik elk baasje in de zoektocht naar een betere gezondheid van hun hond. Omdat ik weet hoe fijn het is om je hond zich eindelijk beter te zien voelen, begeleid ik graag baasjes met een hond met een voedselallergie.

Ollie

Ben je benieuwd naar mijn visie als meer dan alleen een hondentrainer? Klik dan hier.